Svatební dort s makronkami
Makronky jsou malé sladké laskonky z mandlovobílkového těsta slepované krémem či jinou náplní. Dnes tolik oblíbené svatební cukroví se podařilo jejich milovníkům „propašovat“ i do svatebního dortu. Výhodou tohoto cukroví je, že je lze s pomocí potravinářského barviva přizpůsobit barvám svatby. Přestože makronky jsou velmi oblíbené ve Francii, nepochází odtud. Jejich původ je v Itálii.
Makronky je vhodné plnit až před konzumací, aby se náplň neroztekla. Neplněné laskonky lze skladovat v uzavřené nádobě i několik týdnů. Ale komu by tak dlouho vydržely, že? 🙂
Pokud chcete své hosty zajímavě obdarovat a tradiční výslužka se Vám zdá jako přežitek, darujte jim makronky v originální krabičce na výslužku určené speciálně na makronky, kterou vyrábí Printia.